+1
+550kudos
+1

Politieachtervolging in Tilburg

Op zondagmiddag probeerde een surveillance eenheid de inzittenden van een zwarte Opel te controleren in de Veestraat te Tilburg. De bestuurder van de zwarte Opel, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, trapte het gaspedaal vervolgens diep in.
Er ontstond een achtervolging waarbij een tweede surveillance eenheid aansloot. De bestuurder van de zwarte Opel reed opzettelijk tegen een van onze surveillance eenheden aan terwijl er op dat moment met hoge snelheid door de Oerlesestraat werd gereden.
De zwarte Opel kon uiteindelijk worden klemgereden waarna de bestuurder en zijn bijrijder, een 21-jarige Tilburger, konden worden aangehouden.
De bestuurder bleek in ieder geval niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en wordt verdacht van poging tot doodslag op de achtervolgende politieman waarmee hij een aanrijding veroorzaakte. Het aandeel van de bijrijder zal worden onderzocht. Van de aangehouden verdachten werd op het politiebureau een speekseltest afgenomen. Allebei werden positief getest op harddrugs.

| 101.021 views (0 views vandaag)
politie

Zie ook