Contact

Klachten

Kies hieronder het onderwerp waarover je contact wil opnemen. Iets insturen kan via 'Uploaden of linktippen' in het menu.

Heb je een klacht over een bepaald filmpje of foto? Dat verbaast ons niks, daar ben je Nederlander voor. Kies dan ‘verwijderverzoek’ en VERGEET NIET te vermelden over welke post het precies gaat en je relatie tot deze content. Anders nemen we je klacht simpelweg niet in behandeling.

Ik mail over:

Dumpert logo
NieuwToppersDumpertTV

Potvis in nood

Op de ochtend van 26 juni werd de Lipari-kustwacht door biologen van het herstelcentrum voor schildpadden op het eiland Filicudi gealarmeerd over de aanwezigheid van een potvis in moeilijkheden in de wateren van de Eolische archipel. De vier vrouwen zeilden naar het eiland Stromboli, toen ze ongeveer zes mijl ten noordoosten van het eiland Salina een mannelijke potvis van ongeveer tien meter lang aan het oppervlak zagen met de staartvin volledig in een visnet. De kustwacht van Lipari stuurde de patrouilleboot CP 322 waarop een team van lokale duikers aan boord arriveerden die na een uur hard werken op ongeveer twee meter diepte het net volledig wist te verwijderen van de codale vin van het dier, waardoor het weer vrij kon bewegen. Na de vrijlating werd de potvis door de kustwacht gemonitord om abnormaal gedrag te verifiëren en vrijgelaten om zich te herenigen met drie andere exemplaren die er al lang op afstand op hadden gewacht. Het geborgen visnet werd in beslag genomen als illegaal vistuig. Dankzij een gezamenlijke activiteit die werd uitgevoerd met eigen lucht- en marinemiddelen, onderschepte de kustwacht 12 mijl ten zuiden van Alicudi, een vissersboot die erop uit was om 2500 meter illegaal drijfnet te bergen met een maaswijdte van 45 cm. De kapitein van het vissersvaartuig werd veroordeeld tot een boete van enkele duizenden euro's en het illegale net werd in beslag genomen en overgeladen op de CP322-patrouilleboot, die bij zonsopgang terugkeerde naar de haven van Lipari.