Contact

Klachten

Kies hieronder het onderwerp waarover je contact wil opnemen. Iets insturen kan via 'Uploaden of linktippen' in het menu.

Heb je een klacht over een bepaald filmpje of foto? Dat verbaast ons niks, daar ben je Nederlander voor. Kies dan ‘verwijderverzoek’ en VERGEET NIET te vermelden over welke post het precies gaat en je relatie tot deze content. Anders nemen we je klacht simpelweg niet in behandeling.

Ik mail over:

Dumpert logo
NieuwToppersDumpertTV

Politie #PRO247 Samenwerking met bedrijfshulpverlening bij een reanimatie

Elke week krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. Burgerhulpverleners reanimeren in de kostbare minuten tot de ambulance arriveert. Het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening en de Hartstichting hebben in 2015 de handen ineen geslagen om samen zoveel mogelijk nieuwe burgerhulpverleners te werven. Onlangs bleek dat het aantal burgerhulpverleners in ons land is gegroeid van 90.000 eind vorig jaar naar 130.000 nu. De landelijke dekking steeg, maar dat moet volgens de Hartstichting onder de Nederlandse bevolking nog hoger om als relatieve dekking door te kunnen gaan. Vooral de dekking in de grote steden is volgens de Hartstichting nog steeds relatief laag. Zo behoort onder andere Zuid-Holland ook tot de laagste in de dekkingsgraad. Bedrijfshulpverleners, zogenaamde BHV’ers, helpen de veiligheid in een bedrijf te vergroten en zijn net zo belangrijk als burgerhulpverleners. Zo blijkt ook uit deze video waarin de hulpdiensten ter plaatse komen voor een melding van een reanimatie bij een werknemer. Alles blijkt perfect geregeld door de BHV. Buiten worden we opgevangen en de weg gewezen. Binnen wordt inmiddels eerste hulp verleend. Dit helpt zoeken voorkomen en kostbare minuten te verkorten om direct hulp te kunnen verlenen. Weet u wat te doen bij een (medische) noodsituatie (op uw werk)? (De video is met toestemming van het slachtoffer gepubliceerd) (Via PRO247)